onsdag, juli 04, 2007

Putte i blåbärsskogen


Ytterligare en skön dag! Började med en timmes hundpromis i skogen. Därefter kom granntjejen till oss för att vara med oss ett par timmar. Redan klockan åtta började de tjata om att få gå ut, men jag tyckte att de kunde vänta åtminstone till nio. Vilket inte lyckades, utan halv nio var de ute alla fyra.


Vi hann med att kolla av "vår" skog efter blåbär, men inte ens ett grönt kart, F somnade på soffbordet medan de andra tre spelade "Singstar"...Därefter åt vi plättar. Fyra barn åt upp alla plättar, gjorda på 8 dl mjölk...


Efter lunch var det dags för riktig blåbärsplockning och styrkan utökades med kusinerna och deras mamma. Efter ett par timmar, nästan 1 liter blåbär, en död hare och en fikapaus sammanstrålade vi med grannmamman och bjöd på blåbärspaj. Eftersom vi är sådan nogsamma och kladerfria mammor var pajen bakad på bara nyttiga saker såsom rågsikt, vetemjöl och havregryn...nej det berodde inte alls på avsaknaden av tillräckligt med vanligt vetemjöl, oh nej!!


Kvällen avslutades med god mat och trevligt sällskap hemma hos grannfamiljen, tack för det. Tack Katrin för bilden härovan!

1 kommentar:

Anonym sa...

Men god var den!! =) Fingrarna är fortfarande blå här...