Helenes müsli
2 dl havregryn
2 dl dinkelflingor eller rågflingor
3 msk linfrö (kan vara krossad eller hel, spelar ingen roll)
3 msk solroskärnor
25 g grovt hackad sötmandel
25 g grovt hackad hasselnötter
1/2 dl rapsolja
1/2 dl flytande honung
3 msk farinsocker (eller råsocker)
blandad torkad frukt, tex. aprikoser, äppelbitar och russin
Värm ugnen 150 grader. Blanda de torra ingredienserna. I en liten kastrull värmer du rapsoljan, honung och farinsockret (eller råsocker). Rör om hela tiden tills det börjar sjuda, vilket går väldigt snabbt. Ställ åt sidan. Häll över i de torra ingredienserna och blanda ihop allt väl. Rosta i ugnen till müslin känns färdig (ca 30 min), rör om ofta. Ta ur ugnen och blanda i frukten. Låt svalna innan du häller upp i en (snygg) burk.
3 kommentarer:
Wow, snabbt jobbat! Tackar =)
Hade inte alla grejer hemma, men vid nästa handling så...
Kram kram
Spännande. Tror nog att jag ska göra en sats...när jag har tröttnat på havregrynsgröt (vilket kommer gå fort..)
Kram från nabolandet
Det blev gott!
Skicka en kommentar