lördag, juni 26, 2010

Borta bra men hemma bäst

Efter en natt borta var det faktiskt skönt att komma hem igen. Tjejerna hade firat midsommar hemma i byn och var helnöjda. Mormor och morfar som passat dem likaså. Själva bodde vi på Bergby Gård i Roslagen. Ett trevligt ställe i lugn och vacker miljö. Kändes förträffligt att vakna imorse och bara kliva ur sängen och sätta sig vid ett dukat bord med nybakat bröd.

Gårdagen var betydligt mer hektisk då vi på väg till kyrkan fastnade i megaköer. Det tog oss 1,5 timme mellan Täby och Åkersberga, helt galet... Sedan bjöds vi på ett vackert och stämningsfullt bröllop. På vår väg mot festplatsen passade vi på att checka in på hotellet, där sprack S kostymbyxor...Det var bara att leta nål och tråd för att sätta sig att sy...Något försenade anslöt vi vid logen och bubbel i trädgården, men med hela byxor. Kvällen bjöd på god mat och en hel del spännande möten. Många härliga människor som bjöd på sig själva, vilket ledde till att jag bl.a. fick en grundlig inblick i en guldsmeds vardag...

På natten skjutsade en urgullig tjej oss tillbaka till hotellet. Stackaren hade dragit årets nitlott och fick agera taxi till både sina kompisar och annat löst folk (läs bröllopsgäster). När hon hade släppt av oss väntade en tur till Öregrund bara en resa på totalt 12 mil to.r...men hon hade trevligt sällskap i bilen, en nybliven rörmokare och hans sambo som agerade sällskap i natten.

Inga kommentarer: