söndag, januari 20, 2008

Provridning

M hade ju äran att följa med sin ridfröken och provrida två hästar idag. Resan dit tog ett tag eftersom vi på vägen stannade i Nacka (?) för att lämna av lite grejer till en lägenhetsvisning. Stallet visade sig ligga ganska så nära "vårt" islandshäst-ställe, mellan Enköping och Sala. Väl där möttes vi av två raggiga rackare till ponnysar...Tjejen som skulle sälja var otroligt oförberedd och hade ingen aning om hur gamla krakarna var, (papprena låg inne). Båda hästarna var LÅNGSAMMA...den ena var det knappt styrfart på, på vägen till ridhuset...M fick rida den mindre i både skritt och trav ensam (utan att mamman sprang med). Hon hade lättare att hantera den något mindre ponnyn. Hon fick rida med spö för första gången och det blev mycket att hålla reda på. Men hon var jätteduktig och säljaren var imponerad av henne. Ingen av herrarna föll mig på läppen, men jag ska ju å andra sidan inte köpa någon av dem. Ridfröken var väldigt förtjust i den större ponnyn...skulle gissa att det blir den!

Innan dagen tog slut hade ju M sin vanliga ridlektion. Denna gången höll mamman inte alls i hästen utan hon fick fixa allt själv svänga, skritta, trava och bromsa...Målet att kunna sitta bredvid och fika känns allt närmare.


Hemma väntade S och goda grannnar A och H med fika och trevligt sällskap. Vill ha ditt recept A på dina smarriga peppisar!!!!!

Inga kommentarer: