måndag, april 07, 2008

Kontraorder.

E var till läkaren i torsdags för att kolla upp sin näsa. Hon är ju konstant snorig, luktar som en bättre mögelost och snyter ur levrat blod emellanåt. Den uppmärksamme minns säkert (not) att vi sökt förut för samma sak. Första gången fick hon penicillin och allt försvann. Men vid nästa förkylning kom det tillbaka. Vid det läkarbesöket fick vi veta att det var helt normalt för ett "dagisbarn" och inte skulle behandlas med penicillin. Vidare fick vi remiss till öron-näsa-hals på Dalens sjukhus för utredning. Den läkaren tittade med fiberoptik utan att hitta något och gav oss rådet att vänta...

Nu lyckades vi få en remiss via BVC till öron-näsa-hals på Handens sjukhus. Läkaren där tittar också med fiberoptik men hittar inget. Fick rådet att skölja näsan med saltlösning, ge henne antihistamin och tvätta händerna med alcogel. Vi gör som läkaren säger. Igår hivade vi i henne 2X2.5dl saltvatten genom näsan. Jösses vad gul/grön klegg det kom ut...Resultatet blev kraftig öronvärk. Igår kväll var hon hysterisk, inte ens alvedon hjälpte.
Idag ringde jag först till vårdguiden för att höra efter om vi skulle fortsätta med nässköljningen. Sköterskan där proppsade på att vi skulle kolla upp hennes öron... Ringde vidare till Närakuten. Fick tid i kväll. Där träffar vi på en läkare av den gamla svenska skolan. Han utbrister bestört hon har ju var i näsan...i samma andetag menar han att det är nässköljningen som utlöst ÖRONINFLAMMATIONEN(!!!!) hon nu har. Hem åker vi med penicillin samt ett telefonnummer till Stockholms bästa öron-näsa-halsklinik. Hm, vi får se om den här följetongen fortsätter. Synd bara för E, hon får lida så mycket!

1 kommentar:

Anonym sa...

Men lilla gumman... =(

Låter ju som hiskeligt mycket saltlösning det där, men sjutton att det ska bli ännu mer elände av något som skulle hjälpa (?)

Stackars stackars E, krama henne hårt från oss.

ps. Vi hakar gärna på även denna lördag. Vi ska vara borta kl 14 men borde hinner om vi kör samma tid :)